Palm Abbe Digital Refraktometer – Brix (sockerhalt) och brytningsindex – 0 till 85 Brix

5.918 kr

Palm Abbe digital refraktometer med 2 skalor för att mäta både Brix (upp till 85) och brytningsindex (upp till 1.5000). Brix är ett mått på koncentrationen av socker och används i stor utsträckning i jordbruk och livsmedels- och dryckesvaruindustrin. Brytningsindex är en grundläggande fysisk egenskap hos en lösning och är relaterad till den hastighet ljuset färdas genom den. Både Brix- och brytningsindex-skalor kan användas för att mäta många typer av vätskor.

Artikelnr: 52-PA202 Kategori:
 

Beskrivning

SkalaMediumMåttenhetDisplay visarMätområdeUpplösningPrecision
001BrytningsindexBrytningsindex (ND)ND201.3330 till 1.50000.00010.0001
003BrixBrixBrix0 till 850.10.1

Mät sockerhalten & mer!

Palm Abbe PA202 är en  digital refraktometer med skalor för att mäta både Brix och brytningsindex. PA202 mäter Brix från 0 till 85 Brix, vilket är betydligt högre än Brix än i PA201. Brix är ett mått på koncentrationen av socker men används också för att mäta koncentrationen av många andra vätskor såsom metallbearbetningsvätskor, industriella smörjmedel och andra industriella kemikalier.

Dessutom ingår i PA202 refraktometer,  en andra skala för mätning av brytningsindex för en vätska. Brytningsindex är en fysisk egenskap hos en vätska som är relaterad till den hastighet med vilken ljus passerar igenom den. Ju tätare lösning, desto långsammare ljus passerar igenom den och ju högre brytningsindex.

Palm Abbe refraktometer är snabb, bekväm och lätt att använda. Droppa en droppe eller två av vätska i provbrunnen av rostfritt stål och tryck på  knappen. Den specialdesignade mikroprocessorn ger en nästan omedelbar avläsning i grader Brix. Olinjär temperaturkompensering är automatisk och kompenserar för temperaturer i vätskor mellan 0 och 50 °C ( 32 till 122 °F) och ser till att de mäts exakt.

Den stora bakgrundsbelysta LCD-displayen är lätt att läsa, även i svagt ljus, och tar bort den subjektivitet som är associerade med att tolka var gränslinje korsar skalan i  optiska refraktometrar . Och den är så enkelt att använda! Användargränssnittet består av två knappar, en för att avläsning och den andra för steg genom olika menyalternativ.

Kalibreringen är automatisk och kräver inte användning av särskilda kalibreringslösningar eller verktyg. Palm Abbe refraktometer kalibreras automatiskt med vatten och är redo att användas inom några sekunder. Inga fler skruvar att justera. 

Specifications

Ytterligare information

Skala 1001
Skala 2.003
Skala 3Nej
Skala 4Nej
Skala 5Nej
LinsSafir
Detektorelement1 024
ProvbrunnRostfritt stål
Skyddslock för provbrunnJa
UrsprungslandUSA
LjuskällaPrecisions-LED @ 589.3 nm
DisplayLCD-Display
Display-storlek24 tecken x 2 rader
Bakgrundsbelyst displayJa
SpråkRyska, engelska, spanska, tyska, franska
TemperaturkontrollAutomatisk temperaturkompensering
Grund för temp. kompensationSackaros
Temperaturområde0 till 50°C (32 till 122 °F)
Batterityp2 AAA-batterier
Batteritid5000 avläsningar
Mått145 x 75 x 37 mm (5,7 x 2,95 x 1,46 tum)
Vikt250 g (8.8 oz).
Programmerade skalor Omprogrammerbara på fabrik, förprogrammerade skalor väljs med knapptryckning
Kalibreringspunkter2
FärgBlå
InstrumenthöljeHårdplast
VattentålighetIP64 – stänkande vatten
FelkoderText-Based
GodkännandenCE

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Digital Refraktometer – Brix (sockerhalt) och brytningsindex – 0 till 85 Brix”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *