Palm Abbe Digital Refraktometer för Brix (sockerhalt): 0 till 56 Brix

4.450 kr

Palm Abbe PA201 digitala brixmätare är ett värdefullt instrument för att bestämma sockerhalten i frukt, grönsaker, juicer, drycker som vin och öl. Det används också i stor utsträckning som en basskala för mätning av andra vätskor, såsom metallbearbetningsvätskor , smörjmedel och industrikemikalier . Intervallet 0-56 Brix, Upplösning 0,1%, Precision +/- 0,1%.

Artikelnr: 52-PA201 Kategori:
 

Beskrivning

SkalaMediumMåttenhetDisplay visarMätområdeUpplösningPrecision
004BrixBrixBrix0 till 560.10.1
Palm Abbe PA201 har en skala om 0-56 Brix. Brix är ett mått på sockerkoncentration , sackaros, för att vara mer exakt. En grad Brix är motsvarigheten till ett gram sackaros i en 100 grams sackaroslösning. Därför är Brix faktiskt den viktprocent (% vikt / vikt) sackaros i en lösning. En refraktometer med en Brix-skala används ofta för att mäta sockerkoncentrationen i frukt, grönsaker, juicer, läskedrycker , liksom i vin och öl.

Brix-skalan är dessutom brett använd för många andra tillämpningar, såsom metallbearbetningsvätskor, där man är intresserade av total lösta fasta ämnen. I dessa tillämpningar, är kända koncentrationer av vätskor avlästa på en refraktometer, förhållandet till Brix och förhållandet mellan Brix och koncentration är plottade. Koncentrationen av prover kan enkelt bestämmas genom att mäta Brix-värdet av en vätska på en refraktometer och sedan använda diagrammet för att omvandla Brix  i önskad måttenhet. .

Palm Abbe refraktometrar är snabba, bekväma och lätta att använda. Droppa en droppe eller två av vätska i mätkoppen av rostfritt stål och trycker på knappen. Den specialdesignade mikroprocessorn ger en nästan omedelbar avläsning i grader Brix. Den kompenserar för olinjära temperaturkänsligheter automatiskt och säkerställer att vätska mellan 0 och 50 °C ( 32 till 122 °F) mäts exakt.

Den stora bakgrundsbelysta LCD-displayen är lätt att läsa, även i svagt ljus, och tar bort den subjektivitet som är associerade med analoga refraktometrar där man tolkar om en gränslinje korsar en liten skala. Palm Abbe är så enkelt att använda! Användargränssnittet består av två knappar, en för att avläsningar och den andra för steg genom olika menyalternativ.

Kalibreringen är automatisk och kräver ej användning av särskilda kalibreringslösningar eller verktyg. Palm Abbe refraktometer kalibreras automatiskt med vatten och är redo att användas inom några sekunder. Inget mer skruvande inget att justera. 

Specifications

Ytterligare information

Skala 1004
Skala 2.Nej
Skala 3Nej
Skala 4Nej
Skala 5Nej
LinsSafir
Detektorelement1 024
ProvbrunnRostfritt stål
Skyddslock för provbrunnJa
UrsprungslandUSA
LjuskällaPrecisions-LED @ 589.3 nm
DisplayLCD-Display
Display-storlek24 tecken x 2 rader
Bakgrundsbelyst displayJa
SpråkRyska, engelska, spanska, tyska, franska
TemperaturkontrollAuto-Temp. Kompenserad
Grund för temp. kompensationSackaros
Temperaturområde0 till 50°C (32 till 122 °F)
Batterityp2 AAA-batterier
Batteritid5000 avläsningar
Mått145 x 75 x 37 mm (5,7 x 2,95 x 1,46 tum)
Vikt250 g (8.8 oz).
Programmerade skalorOmprogrammerbar på fabriken , Alternativ/Inställningar, välj skala
Kalibreringspunkter2
FärgBlå
InstrumenthöljeHårdplast
VattentålighetIP64 – stänkande vatten
FelkoderText-baserad
GodkännandenCE

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Digital Refraktometer för Brix (sockerhalt): 0 till 56 Brix”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *