Beskrivning
- Infrarött temperaturområde: -30 °C till 200 °C /-25 °F till 400 °F
- Arbetsområde: 12 mm till 300 mm /0,5 tum till 12 tum
- Emissivitet: Förinställd för matserveringstillämpningar
- Garanti: 2 år
FP Food Pro infraröd termometer erbjuder snabba temperaturkontroller för alla livsmedelsapplikationer. Målbelysningen visar mätområdet så att användaren kan röra sig närmare för mer exakta avläsningar.
HACCP temperaturfarliga zoner angivna med tydliga säkra/osäkra LED-varningar:
- Grön – temperatures are within safety guidelines and outside danger zone
- Röd – warning – temperatures are inside the HACCP danger zone and potentially unsafe – HACCP danger zone set at +4°C to +60°C/ +40°F to +140°F
Egenskaper:
- Omedelbara, beröringsfria avläsningar kan minska produktslöseri, risken för korskontaminering och personalens tid att utföra kontroller
- 7 sekunders displayhållning med automatisk avstängning
- Infrarött temperaturområde: -30 °C till 200 °C /-25 °F till 400 °F
- Arbetsområde: 12 mm till 300 mm /0,5 tum till 12 tum
- Emissivitet: Förinställd för matserveringstillämpningar
Om HACCP
Livsmedelsföretagen måste göra en riskanalys av sin livsmedelsverksamhet och genomföra lämpliga och tillräckliga kontroller för att eliminera de risker som identifierade faror medför. De kommer att behöva ett fullständigt dokumenterat system för hantering av livsmedelssäkerhet baserat på HACCP-principerna (Hazard Analysis and Critical Control Point).
Användningstips
Medan infraröda termometrar är ett snabbt och säkert sätt att göra yttemperaturmätningar, kan större noggrannhet uppnås med vissa livsmedel genom att röra om, blanda eller föra livsmedel från botten eller mitten av produkten till ytan, när det är praktiskt. Med flytande livsmedel som såser och soppor till exempel, bör ett prov av vätskan tas från botten av behållaren innan du använder KM814FS infraröd livsmedelstermometer med lasersiktning för att göra en temperaturmätning. För halvfasta livsmedel helt enkelt använda en ren sked eller liknande redskap skapa en öppning i mitten av materialet och använda laser siktet för att rikta in maten inuti.
Namn | Värde |
---|---|
Arbetsområde | 12 mm till 300 mm /0,5 tum till 12 tum |
Min. målstorlek | 12 mm /0,5 tum |
Avstånd till punktförhållande | 2,5 till 1 |
Målbelysning | LED-LAMPA med hög ljusstyrka |
Emissivitet | Förinställd för matservicetillämpningar |
Spektralt svar | 8 till 14 mikrometer |
Temperaturmätningsområde | -30 °C till 200 °C / -22 °F till 400 °F |
Noggrannhet (0 °C till 65 °C) | ±1°C |
Noggrannhet (32 °F till 150 °F) | ± 2°F |
Noggrannhet (under 0 °C / 32 °F) | ±1 °C / ±2 °F, ±0,1 grader/grad |
Noggrannhet (över 65 °C /150 °F) | ±1,5%20av%20avläsning |
Miljöskydd | IP54 |
Räckvidd för omgivande drift | 0 till 50 °C /-32 °F till 122 °F |
Luftfuktighet vid 30 °C / 86 °F | 90% %20(±5%20RH) |
Batterityp | 1 x AA alkalisk |
Batteritid | 10 timmar vid 23 °C /73 °F |
Vikt med batteri | 150 g (0,33 lbs) |
Mått | Längd 150 mm /5,88 tum, bredd 30 mm /1,25 tum, djup 50 mm / 2 tum |
Certifiering | NSF listade |
Garanti | 2 År |
PDF-länkar:
Recensioner
Det finns inga recensioner än.