Beskrivning
EMT2K Economy Meat Thermometer har en rostfri stomme, feta siffror för enkel avläsning och dubbelskalig mätning.
Urtavlan visar temperaturzoner för olika typer av tillagat kött.
- Temperaturområde +140° till +190°F / +60° till +87°C
- Noggrannhet ±1 indelning, 10° div, (°F)
Användning av kötttermometer
- Se till att termometerskaftet är rent innan du använder
- Köttet du steker ska tinas helt innan du använder termometern
- För in termometerstammen i mitten av köttet, se till att den inte är i kontakt med ben eller brosk
Kötttemperaturer
Man kan inte avgöra om köttet är säkert tillagat bara genom att titta på det. Alla tillagade, osaltade rött kött – inklusive fläsk – kan vara rosa, även när köttet har nått en säker inre temperatur.
Den U.S. Department of Health & Human Servicesrekommenderar följande temperaturer vid tillagning av kött:
Kategori | Livsmedel | Temperatur (°F) | Vilotid |
Malda kött- och köttblandningar | Nötkött, fläskkött, kalvkött, lamm | 160 | Ingen |
Kalkon, kyckling | 165 | Ingen | |
Färskt nötkött, kalvkött, lammkött | Biff, stek, kotletter | 145 | 3 minuter |
Fjäderfä | Kyckling och kalkon (hela) | 165 | Ingen |
Fjäderfäbröst, rostade | 165 | Ingen | |
Fjäderfä Lår, Ben, Vingar | 165 | Ingen | |
Anka & Gås | 165 | Ingen | |
Fläsk och skinka | Färskt fläskkött | 145 | 3 minuter |
Färsk skinka (rå) | 145 | 3 minuter | |
Förkokt skinka (för reheat) | 140 | Ingen |
Recensioner
Det finns inga recensioner än.