FP

1.001 kr

FP Food Pro infraröd termometer erbjuder snabba temperaturkontroller för alla livsmedelsapplikationer. Målbelysningen visar mätområdet så att användaren kan röra sig närmare för mer exakta avläsningar.

Artikelnr: 28-FP Kategori:
 

Beskrivning

  • Infrarött temperaturområde: -30 °C till 200 °C /-25 °F till 400 °F
  • Arbetsområde: 12 mm till 300 mm /0,5 tum till 12 tum
  • Emissivitet: Förinställd för matserveringstillämpningar
  • Garanti: 2 år

 

FP Food Pro infraröd termometer erbjuder snabba temperaturkontroller för alla livsmedelsapplikationer. Målbelysningen visar mätområdet så att användaren kan röra sig närmare för mer exakta avläsningar.

HACCP temperaturfarliga zoner angivna med tydliga säkra/osäkra LED-varningar:

  • Grön – temperatures are within safety guidelines and outside danger zone
  • Röd – warning – temperatures are inside the HACCP danger zone and potentially unsafe – HACCP danger zone set at +4°C to +60°C/ +40°F to +140°F

Egenskaper:

  • Omedelbara, beröringsfria avläsningar kan minska produktslöseri, risken för korskontaminering och personalens tid att utföra kontroller
  • 7 sekunders displayhållning med automatisk avstängning
  • Infrarött temperaturområde: -30 °C till 200 °C /-25 °F till 400 °F
  • Arbetsområde: 12 mm till 300 mm /0,5 tum till 12 tum
  • Emissivitet: Förinställd för matserveringstillämpningar

 


Om HACCP

Livsmedelsföretagen måste göra en riskanalys av sin livsmedelsverksamhet och genomföra lämpliga och tillräckliga kontroller för att eliminera de risker som identifierade faror medför. De kommer att behöva ett fullständigt dokumenterat system för hantering av livsmedelssäkerhet baserat på HACCP-principerna (Hazard Analysis and Critical Control Point).


Användningstips

Medan infraröda termometrar är ett snabbt och säkert sätt att göra yttemperaturmätningar, kan större noggrannhet uppnås med vissa livsmedel genom att röra om, blanda eller föra livsmedel från botten eller mitten av produkten till ytan, när det är praktiskt. Med flytande livsmedel som såser och soppor till exempel, bör ett prov av vätskan tas från botten av behållaren innan du använder KM814FS infraröd livsmedelstermometer med lasersiktning för att göra en temperaturmätning. För halvfasta livsmedel helt enkelt använda en ren sked eller liknande redskap skapa en öppning i mitten av materialet och använda laser siktet för att rikta in maten inuti.

 

NamnVärde
Arbetsområde12 mm till 300 mm /0,5 tum till 12 tum
Min. målstorlek12 mm /0,5 tum
Avstånd till punktförhållande2,5 till 1
MålbelysningLED-LAMPA med hög ljusstyrka
EmissivitetFörinställd för matservicetillämpningar
Spektralt svar8 till 14 mikrometer
Temperaturmätningsområde-30 °C till 200 °C / -22 °F till 400 °F
Noggrannhet (0 °C till 65 °C)±1°C
Noggrannhet (32 °F till 150 °F)± 2°F
Noggrannhet (under 0 °C / 32 °F)±1 °C / ±2 °F, ±0,1 grader/grad
Noggrannhet (över 65 °C /150 °F)±1,5%20av%20avläsning
MiljöskyddIP54
Räckvidd för omgivande drift0 till 50 °C /-32 °F till 122 °F
Luftfuktighet vid 30 °C / 86 °F90% %20(±5%20RH)
Batterityp1 x AA alkalisk
Batteritid10 timmar vid 23 °C /73 °F
Vikt med batteri150 g (0,33 lbs)
MåttLängd 150 mm /5,88 tum, bredd 30 mm /1,25 tum, djup 50 mm / 2 tum
CertifieringNSF listade
Garanti2 År

PDF-länkar:

28-FP

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”FP”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *